Industriovnen er en af de vigtigste elementer i et storkøkken, da det giver mulighed for tilberedning af varme velsmagende retter og bagværk i store mængder. Men en industriovn skal ikke bare kunne tilberede mad og bagværk i rigelige mængder. Ovnen skal også være driftssikker, nem at benytte samt effektiv, så der er en sikkerhed for, at maden bliver serveret i rette tid. Industriovn kan benyttes til mange formål og er meget brugbar i f.eks. en restaurant, kantine, forsamlingshus, bistro eller café.
Hvorfor vælge en industriovn?
Der er mange gode grunde til at vælge en industriovn. Vi har allerede nævnt et par stykker, men den primære årsag er at en industriovn simpelthen kan mere. Det er ovne, der er designet til at kunne bage og tilberede meget på én gang, og så er de optimeret til at give det bedste resultat hver gang.
Det betyder, at de blandt andet varmer meget mere jævnt end en almindelig ovn. Det gør de blandt andet via en jævn og præcis luftgennemstrømning i ovnkammeret. Det er meget standard, at de er udstyret med en blæser, der roterer, og dermed distribuerer varmen ligeligt i hele kammeret. Står valget mellem to ovne, der har samme pris, så kan du se på antallet af blæsere – flere blæsere giver oftere en bedre varmefordeling, men der er undtagelser.
Industriovne har derudover også flere funktioner. De er designet til at hjælpe med at perfektionere og effektivisere madlavningen. En virkelig god industriovn kan forbedre arbejdet i køkkenet rigtig meget, hvis du finder en model, der passer til dine behov.
Det betyder også, det er en rigtig god idé at sætte dig grundigt ind i din industriovn – den kan mere, end du måske lige tror, og du skulle nødig gå glip af et smart trick. Gå på udkig i vores sortiment, og kontakt os endelig, hvis du har spørgsmål.
Find den helt rigtige model
Der findes en lang række forskellige industriovne og producenter på markedet, så hvordan vælger du den helt rigtige ovn? Det vigtigste er at gøre sig bevidst om, hvilke behov din virksomhed eller dit køkken står og har.
Det handler selvfølgelig om, hvad ovnen skal bruges til, og hvilket andet udstyr den skal supplere. Det vil ofte komme an på enten størrelsen eller ovnens særlige funktioner. Nogle ovne har eksempelvis plads til 7 bageplader, mens andre har plads til 21. Det er en væsentlig forskel, så det er vigtigt at være sit behov bevidst. Det kan være en fordel at starte småt og senere opgradere eller supplere med en større ovn – så er du sikker på, du ikke unødigt bruger energi.
Derudover er der selvfølgelig funktionerne og udstyret i selve ovnene. Her handler det både om, hvad din industriovn skal kunne og om individuelle præferencer. Hvis du f.eks. er tilhænger af touch-display, så se efter det i beskrivelsen. Det er ikke alle ovne, der har dette.
Industriovne kommer med mange forskellige funktioner – temperaturkontrol vil du eksempelvis altid finde, mens damp og boiler kun er inkluderet ved visse ovne. Nogle ovne har desuden tilbehør, der gør livet nemmere i hverdagen for dem, der skal bruge ovnen. Det kan eksempelvis være et programmeringssystem eller automatisk rengøring.
Automatisk rengøring kan være særligt værd at holde øje med, da det kan lette arbejdet gevaldigt, særligt hvis ovnen bruges ofte.
Den helt rigtige industriovn er altså ikke et bestemt mærke. Den findes i stedet ved at kigge grundigt på dine egne behov og ønsker, og vælge en ovn, der kan opfylde dem bedst muligt. Her hos Bageriudstyr har vi udvalgt en række industriovne i topklasse, så du kan være helt sikker på kvaliteten, lige meget hvilken ovn du ender med i køkkenet.
Hvad er forskellen på damp og boiler?
Hvorvidt damp er en nødvendighed, afhænger naturligvis af den enkelte bruger. Det kan være, du allerede har en ovn med damp, eller måske ved du, at det ikke bliver nødvendigt. Når du læser om de forskellige industrivone, så vil de ofte nævne hvorvidt de har – eller ikke har – dysedamp eller boiler.
Ved boiler varmes en cylinder op med kogende vand, som hele tiden er klar til at blive skudt ind i ovnkammeret. Boileren er meget præcis og effektiv, men den kan løbe tør for kogende vand, og dermed kan der gå lang tid før der kommer damp igen.
Desuden bruger ovnen ekstra meget strøm fordi der skal bruges energi på at varme boileren op, også selvom du ikke bruger damp. Ovne med boiler forudsætter at der er vandtilslutning uanset om du bruger dampen eller ej. Desuden vil der være mere vedligeholdelse ved boilerkammeret ligesom ovnen er mere følsom overfor kalk.
Dysedampen sker ved at der tilsættes vand ind på varmelegemet, som derved fordamper. Denne måde er hurtig og effektiv og systemet kan ikke løbe tør for damp. Ovnen benytter mindre strøm både ved max belastning og ved hver tilberedning. Omvendt sker dampen en anelse mere upræcist, men bemærk at man i de nye ovne er blevet rigtig god til at lave en høj kvalitet af dysedamp, som næsten når boileren.
Få vejledning og find din nye industriovn hos os
Den gode industriovn er et centralt omdrejningspunkt i det moderne storkøkken. Derfor er det naturligvis et vigtigt udstyr for medarbejderne i hverdagen. Når du skal anskaffe en ny industriovn til dit storkøkken, er der meget at tage stilling til. Skal den være på damp? Skal den have komplicerede computer-funktioner eller være nem at betjene for mange forskellige mere eller mindre computerkyndige medarbejdere? Hvad har du budget til?
Det er ofte en dyr investering, så det er ikke dumt at lave en del research først. Kontakt os på bageriudstyr.dk og få en grundig vejledning, inden du beslutter dig for at købe.
Har du derudover spørgsmål eller kommentarer, så står vi også altid klar til at hjælpe.